Brugsanvisning for Rhino Horn

Brugsanvisning for Rhino Horn Junior

One Rhino Spoon of salt…

Brug finkornet salt.

One Rhino Spoon of salt…

Du kan bruge vand fra hanen hvis du er sikker på at det ikke er forurenet.

One Rhino Spoon of salt…

Hvis du er usikker på kvaliteten på vandet fra hanen, bør du koge det et minutt eller to og så lade det køle ned til kropstemperatur.

Saltet og vandet

Du laver den korrekte saltvandsblanding ved at hælde en Rhino Ske med finkornet, almindeligt køkkensalt eller havsalt (NaCl) i Rhino Horn (Rhino Sken er måleskeen som følger med Rhino Horn). På den måde får du det rigtige antal gram salt til vandmængden. Derefter fylder du kropsvarmt vand (37° C) i Rhino Horn. Du lukker Rhino Horns to åbninger med en finger på tudens åbning og håndfladen på fyldehullet, og så ryster du hornet nogle gange for at saltet bliver ordentligt opløst i vandet.

Hvis du er usikker på vandkvaliteten (hvis der kan være bakterier i vandet), bør du koge vandet et minut eller to og så lade det nedkøles til kropstemperatur. Er vandet i hanen OK, kan du bruge det.

Koldt vand og ferskvand irriterer slimhinderne. Vandet til næseskylning bør derfor være saltvand med ca 0,9% salt i. Den blanding kaldes fysiologisk saltvand, som svarer til kropsvæskernes saltspænding. En Rhino Ske rummer 2,7 g fint salt, og med ca 300 ml vand i Rhino Horn bliver det 0,9% saltvandsopløsning (du lader nogle mm i toppen være fri så du kan ryste vandet og saltet). Vandet bør også være omtrent samme temperatur som kroppen (ca 35-37° C). Når vandet ligner slimhinderne i næsen mest muligt, bliver det behageligt og forfriskende at skylle næsen med Rhino Horn.

Næseskylning

One Rhino Spoon of salt…

Når du skal skylle næsen med Rhino Horn, stikker du først tuden op i det ene næsebor lidt fra siden og trækker vejret gennem munden. Du kan begynde med at have Rhino Horn i det mest åbne næsebor. Så bøjer du dig lidt forover og drejer hovedet til siden så Rhino Horn er i øverste næsebor. 

Du løfter Rhino Horn så meget at vandet løber ind i det øverste næsebor, og hvis du holder hovedet i den rigtige vinkel, vil det løbe ud af det andet næsebor. Sørg for, at du ikke stikker hagen for langt frem, men holder den nærmere kroppen. Får du vand i halsen, når du skyller, er grunden at hagen er stukket for langt frem.

Når ca halvdelen af vandet er løbet gennem næsen, fjerner du Rhino Horn og lader vandet i næsen dryppe ud. Du tømmer næsen grundigere for slim og vand ved at blæse forsigtigt i et næsebor ad gangen. Det er vigtigt at du blæser så forsigtigt, at du ikke hører klik-lyde eller andre lyde i ørerne og undgår at få propper i ørerne. Hører du lyde, blæser du for kraftigt. Det er ekstremt vigtigt at blæse forsigtigt.

Gentag fra modsatte side.

Alt vandet skal ud

Når du er færdig med at skylle fra begge sider, må du sikre dig, at alt vand kommer ud af næsen og bihulerne. Det er ikke så godt for slimhinderne at have vand stående i næsen i længere tid – specielt ikke om vinteren. 

Water of Body Temperature...

Du får overskydende vand ud af næsen ved at bøje hovedet frem og ned, så du får toppen af hovedet så langt nedad som du kan. Drej så hovedet til siden, luk det nederste næsebor med en finger og blæs – forsigtigt, ikke kraftigt – gennem det øverste næsebor. Hold evt. lidt papir foran næsen.

Igen er det vigtigt at understrege at du blæser forsigtigt, så du ikke får et ubehageligt tryk i ørerne efter skylningen. Det er ikke sikkert, der kommer noget vand ud, men gør denne enkle, hurtige test i tilfælde af, at der skulle være vand tilbage i næsen. Det må ud.

Gentag fra den modsatte side, og gør dette til begge sider et par gange. Til sidst kan du stå op og blæse ind og ud i hvert næsebor for å “tørre” næsen efter skylningen.

Hvis du er usikker på brugen af Rhino Horn, kan du få råd af din læge. Bløder du ofte næseblod eller har langvarig bihulebetændelse, bør du kontakte lægen for eventuel tilægsbehandling.

Rengøring

Rhino Horn skylles, tømmes helt for vand og stilles til lufttørring efter brug. 

Rhino Horn tåler mikrobølgeovn, opvaskemaskine og kogning i nogle minutter. Rhino Horn tåler ovenikøbet nogle minutter i autoklave uden at tage skade. Normalt er det nok at lade Rhino Horn lufttørre før det skal bruges næste gang.

ØNH-læger anbefaler at Rhino Horn er en ligeså personlig ting som en tandbørste. Hvis flere efter hinanden skal bruge det samme Rhino Horn, bør det koges i vand i nogle minutter før næste person bruger det.

Hvorfor bruge Rhino Horn?

Se nærmere om dette på siden 10 grunde til at bruge Rhino Horn.

Rhino Horn anbefales af ØNH-læger

Overdreven brug af næsespray nedbryder slimhinderne. Saltvandet i Rhino Horn gør slimhinderne mere modstandsdygtige over for angreb af virus og bakterier. Det varme saltvand stimulerer også luftvejssystemets naturlige selvrensemekanisme. Det øger fimrehårenes transport af slim og partikler op og ud af lungerne.

Hvor ofte kan jeg bruge Rhino Horn?

Man kan sagtens bruge Rhino Horn hver dag. Er man i en speciel situation i en periode – det er meget pollen som man reagerer på, man er forkølet eller har akut bihulebetændelse – kan man godt bruge Rhino Horn flere gange pr dag. Men normalt – for velvære, for hygiejne og almindelig forebyggelse – er det nok med én gang om dagen.

Har du andre spørgsmål?

Du finder mange hyppige spørgsmål og svar på siden Almindelige spørgsmål om Rhino Horn.

En grundig brugsanvisning følger med hvert Rhino Horn.
Se videoer her på siden.

Rhino Horn Symbol

Rhino Horn distribueres i Danmark af 

Rhino Horn Danmark ApS

c/o Steen Sommer
Bymidten 75 3tv
3500 Værløse

Rhino Horn produceres af YOGAPROSESS AS, Postboks 2599 Solli, N-0203 Oslo

Fremstillet af miljøvenligt, recirkulerbart PEHD (PolyEthylene High Density)
Helt fri for skadelige kemikalier. Er undersøgt gennem en REACH 168 test
Fri for kadmium – Fri for bisfenol A (BPA) – Fri for ftalater